Projects - Ashburton

The owners of this house came to us with a photo of their dream home. Whilst their original home is a traditional Californian bungalow, they wanted the extension and renovation to have a very contemporary look.

Click on thumbnail to view

The property was covered by a heritage overlay so the challenge was to ensure that the design was right but still complied with the heritage regulations.

The family - Mum, Dad, and two children - had very specific needs. The two teenage girls needed their own bedrooms with walk-in robes and a large rumpus room area upstairs. Dad wanted a study  and a separate music/gym room and Mum wanted a luxurious ensuite and walk-in robe, a large entertaining area and kitchen. The design also needed to cater for the location of a future swimming pool.

The extension consisted of a first floor, with a ground floor extension to the side and rear and a full renovation to the rest of the home. The period features were maintained in the existing front formal lounge, dining and master bedroom however the remainder of the home had more contemporary fixtures and fittings.

The kitchen and meals area is flooded with natural light from full height frameless glass bi-fold doors. The sleek kitchen and butler's pantry have integrated appliances. The staircase has been fitted with stainless steel handrails and a frameless glass balustrade. A downstairs powder room and bathroom, with a freestanding bath, has external access ready for when the pool is constructed.

Other Projects